Πώς να κάνετε craft

Διδαχθείτε ένα από τα βασικά του Minecraft!

Όπως μπορεί να έχετε υποψιαστεί, οι κατασκευές αποτελούν σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Δεν είναι απαραίτητο να φτιάχνετε, αλλά εάν δεν το κάνετε, δε θα καταφέρετε να εξελιχθείτε αρκετά στο παιχνίδι. Ο τρόπος που θα χρημοποιήσετε το λεγόμενο crafting λοιπόν, είναι δική σας επιλογή. Εάν, όμως, είστε περίεργοι για την τέχνη αυτή ,ας δούμε μαζί τα βασικά!

Ξεκινώντας το crafting:

Αρχικά, ας προετοιμαστούμε! Δεν μπορείτε να φτιάξετε κάτι από το τίποτα, αν και αυτό θα ήταν πολύ κουλ, εμπνευστικό και κατά κάποιο τρόπο θα κατέρριπτε τις βασικές αρχές του σύμπαντος. Το πρώτο μας παράδειγμα θα είναι να φτιάξουμε κάτι το οποίο θα μας βοηθήσει για τις επόμενες crafting προσπάθειές μας ένα crafting table.

Το crafting table βοηθάει να χρησιμοποιήσετε όλες τις crafting συνταγές του Minecraft. Υπάρχουν πολλά βασικά αντικείμενα που μπορείτε να φτιάξετε χωρίς αυτό, όπως blocks για χτίσιμο, εργαλεία εξόρυξης και εξοπλισμό για ασφάλεια (και στυλ!). Παρόλα αυτά, ακόμη και εάν φτιάχνετε από το inventory(αποθηκευτικός χώρος) ή το crafting table, πάντοτε θα χρειάζεστε δύο πράγματα:τη συνταγή και τις πρώτες ύλες!

Συνταγές crafting:

Όπως το αλεύρι, τα αυγά και το γάλα φτιάχνουν κρέπες , έτσι και ο σωστός συνδυασμός πρώτων υλών θα μας δώσει ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. Για να βρείτε μία συγκεκριμένη συνταγή πρέπει να ψάξετε στο βιβλίο που μπορείτε να βρείτε στο inventory σας ή στο crafting table. Εάν παίζεται σε έκδοση Java , μπορείτε να το βρείτε και στο furnace ή το smoker.

Το βιβλίο συνταγών είναι οργανωμένο σε καρτέλες, έτσι ώστε να σας βοηθήσει να βρείτε διαφορετικά είδη συνταγών, αλλά μπορείτε να κάνετε αναζήτηση και για συγκεκριμένα αντικείμενα. Εάν επιλέξετε μία συνταγή, οι πρώτες ύλες που χρειάζονται, θα εμφανιστούν στο πλέγμα του πίνακα. Εάν δεν τις έχετε, θα τις τονίσει με κόκκινο.

Σε αντίθεση με συνταγές φαγητών του πραγματικού κόσμου, εδώ δεν υπάρχουν υποκατάστατα. Πρέπει να ακολουθήσετε επακριβώς τις οδηγίες της συνταγής, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης των πρώτων υλών στο πλέγμα από ένα το καθένα ή σε σωρούς. Όμως, όπως ακριβώς και στις συνταγές του πραγματικού κόσμου, είναι διασκεδαστικό να παρεκκλίνει κανείς από τη φόρμουλα , διότι μπορεί να ανακαλύψει κάτι καινούριο!

Ύλες για crafting:

Το Minecraft είμαι γεμάτο με πράγματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε κάτι. Χρησιμοποιείστε το βιβλίο συνταγών ή αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει και δείτε αν μπορείτε να πετύχετε το τζάκποτ!

Για να φτιάξετε έναν πάγκο για crafting θα χρειαστείτε 4 σανίδες. Δεν παίζει ρόλο το είδος του ξύλου εδώ, οποιοδήποτε ξύλο είναι κατάλληλο. Πού θα βρείτε όμως τις σανίδες; Περιμένετε ένα λεπτό. Θα πρέπει να τις φτιάξετε! Νομίζω αυτό θα είναι το πρώτο μας παράδειγμα. Δεν χρειάζεται να νιώθετε μπερδεμένοι, λαμβάνετε δύο μαθήματα στην τιμή τους ενός!

Οι σανίδες φτιάχνονται από ξύλο, το οποίο βρίσκουμε στα δέντρα. Κατευθυνθείτε στο κοντινότερο δέντρο, απλώστε το χέρι σας και ξεκινείστε να του δίνετε γροθιές. Ναι, σωστά διαβάσατε. Το να χτυπάμε ένα δέντρο είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε όλοι στο Minecraft, οπότε κάντε το. Ύστερα από λίγες γροθιές, θα πρέπει να αιωρούνται μερικά blocks ξύλου γύρω σας. Για να τα συλλέξετε θα πρέπει απλά να περπατήσετε δίπλα τους και θα εμφανιστούν στον αποθηκευτικό σας χώρο (inventory), εκτός εάν είναι γεμάτος.

Δε θα χρειαστεί να δίνεται γροθιές για να αποκτήσετε άλλες ύλες στο παιχνίδι, εκτός εάν το θέλετε. Να είστε, όμως, προετοιμασμένοι ότι θα αποτύχετε τις περισσότερες φορές. Διαφορετικά είδη πρώτων υλών απαιτούν διαφορετικές μεθόδους, για παράδειγμα τα ορυκτά χρειάζονται αξίνα (pickaxe), τα sculk blocks αποκτώνται μαγεύοντας το εργαλείο με το silk touch και το νερό συλλέγεται με κουβά.

Εφόσον, λοιπόν, βάλαμε σε μια τάξη τις πρώτες ύλες, ας προχωρήσουμε στην πράξη!

Crafting στο Minecraft:

Ανοίξτε το inventory σας. Είναι ο αποθηκευτικός σας χώρος, όπου μπορείτε να δείτε τα αντικείμενα που κουβαλάτε, τον εξοπλισμό που φοράτε, το βιβλίο συνταγών και το πλέγμα του crafting(crafting grid). Το crafting grid αποτελείται από τέσσερις κενές τετράγωνες θέσεις, με ένα βέλος να δείχνει ένα πέμπτο τετράγωνο κάτω από το “Crafting”.

Τοποθετήστε τις ύλες στο πλέγμα, σε αυτή την περίπτωση ένα block ξύλου. Πατήστε την επιλογή “Craft” και συγχαρείτε τον εαυτό σας. Τώρα έχετε τέσσερις σανίδες που είναι ο ακριβής αριθμός που χρειάζεστε για να φτιάξετε ένα crafting table.

Crafting Table:

Αυτό ήταν όλο! Τώρα που γνωρίζετε τα βασικά, είναι στο χέρι σας να βγείτε έξω στον κόσμο του Minecraft και να ανακαλύψετε πολλές, πολλές, μα πολλές crafting συνταγές.

Χαρούμενο crafting!

Translated from Minecraft.net